Kaštanové palačinky

krab_kas.png, 107kB

Bezlepková směs na přípravu palačinek s kaštanovou moukou

Směs na přípravu palačinek bez obsahu lepku, laktózy, vajec, škrobů, konzervačních látek a bez přidaného cukru a soli. Díky přirozeně nasládlým chutím mouk není třeba hotový pokrm nijak zvlášť doslazovat.

Použité suroviny svým složením významně obohatí Váš jídelníček díky přirozeně vysokému obsahu vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů.

Příprava je snadná. Stačí přidat mléko a dle potřeby vejce. Běžné mléko lze nahradit rostlinným. Výsledná neobvyklá chuť pokrmu Vás jistě zaujme.

Složení:

  • Čiroková mouka hladká
  • Kaštanová mouka 20%
  • Lněná mouka
  • Jáhlová mouka
  • Mouka ze zemních mandlí

Proč tyto suroviny zařadit do jídelníčku

Kaštanová mouka (100% mleté plody kaštanovníku jedlého) – plody kaštanovníku jsou bohaté na vitamín C, mangan, měď a draslík. Obsahují jen málo jednoduchých cukrů, většinu tvoří polysacharidy, které jsou vstřebávány postupně a nevedou k výkyvům krevního cukru.

Čiroková mouka (100% mletá zrna čiroku) - jedna z nejstarších obilovin. Čiroku se v USA pro jeho výborné pekařské vlastnosti přezdívá pšenice celiaků. Má vysoký podíl kvalitních bílkovin, které se svým složením přibližují kvalitě živočišné bílkoviny a proto je čirok vhodný také pro vegetariány a vegany.

Mouka ze zemních mandlí – šáchorová (100% mleté hlízy šáchoru jedlého)- mouka se vyrábí z podzemních hlízek, které mají lahodnou, lehce nasládlou mandlovo-lískooříškovou chuť a vzhledově připomínají seschlé lískové ořechy. Chuťově zcela nahradí mleté ořechy, proto ji ocení zejména alergici na ořechy, kteří jí mohou využít jako náhražku. Hlízky mají vysoký podíl vlákniny, dále obsahují rutin a především draslík, vápník a hořčík.

Lněná mouka (100 % mleté výlisky semen lnu) – lněná semínka jsou považována za jedny z nejvýživnějších rostlinných surovin co do obsahu bílkovin, rovněž mají vysoký obsah vlákniny a naopak nízký podíl sacharidů, proto jsou vhodné i při nízkosacharidových dietách

Jáhlová mouka (100 % mletá zrna loupaného prosa)– jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Navíc jsou lehce stravitelné.

Kaštanové palačinky

Hmotnost: 200 g
Značka: Petrusha Food
Vyrobeno v České republice