Vinné lívance

krab_vin.png, 107kB

Bezlepková směs na přípravu lívanců s moučkou z hroznových jader a zemními mandlemi

Směs na přípravu lívanců bez obsahu lepku, laktózy, vajec, konzervačních látek a bez přidaného cukru a soli. Díky přirozeně nasládlým chutím mouk není třeba hotový pokrm nijak zvlášť doslazovat.

Použité suroviny svým složením významně obohatí Váš jídelníček díky přirozeně vysokému obsahu vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů.

Příprava je snadná. Stačí přidat mléko a dle potřeby vejce. Běžné mléko lze nahradit rostlinným. Výsledná neobvyklá chuť pokrmu Vás jistě zaujme.

Tip:

Během smažení ucítíte jemnou vůni a ta vám po chvíli zcela jistě připomene ..VÍNO. Plody vinné révy (bobule) je možné zpracovat téměř beze zbytku. A co všechno kromě vína lze tedy získat? Z jadérek, které jsou obsaženy v bobulích, se lisuje kvalitní olej a následně jejich pomletím mouka, z níž je vyrobena i tato směs na lívance. Z bobulí a jejich šťávy se vyrábí vineláda a ze samotného vína pak vinné želé.

Hotové lívance se proto dokonale snoubí se všemi těmito báječnými a chuťově netradičními produkty.

Vinné želé

- vyrábí se stejnými metodami jako ovocné džemy. K výrobě kvalitního vinného želé je však potřeba dovednost odborníka na víno a zkušeného kuchaře zároveň. Přivést víno do formy želé znamená udržet podstatu vína. Želé se vyrábí z různých odrůd ročníkových červených i bílých vín. Obsah alkoholu je redukován při varu odpařováním

Vineláda

- marmeláda, jejíž chuť tvoří jemné tóny hroznové šťávy různých odrůd a je bez obsahu alkoholu

Olej z hroznových jader

- extra panenský olej je velmi aromatický. Pro svoji charakteristickou chuť hroznů, výlisků a ořechů s akcentem čerstvého másla a banánů se hodí do salátu, omáček a dipů. Bioaktivní účinné látky zůstávají v oleji z hroznových jader lisovaném za studena zachovány ve velké míře i při velmi vysokých teplotách. Olej z hroznových jader je extrémně vydatný a ve srovnání s jinými oleji se používá pouze malé množství. Z 50kg hroznových jader se získá 1litr nefiltrovaného oleje lisovaného za studena. Díky vysokému bodu zahřátí (až 188´C) je vhodný i k šetrnému smažení.

Složení:

  • Čiroková mouka hladká
  • mouka ze zemních mandlí 30%
  • moučka z hroznových jader 10%
  • jáhlová mouka
  • prášek do pečiva (vinný kámen, bramborový škrob, jedlá soda)

Proč tyto suroviny zařadit do jídelníčku

Moučka z hroznových jader – získává se po vylisování oleje pomletím pokrutin. Obsahuje vysoké procento přírodní vlákniny. Dále je bohatá na přírodní antioxidanty, jako jsou katechin a epikatechin a především OPC procyanidin, což je jeden z nejsilnějších známých antioxidantů.

Čiroková mouka (100% mletá zrna čiroku) - jedna z nejstarších obilovin. Čiroku se v USA pro jeho výborné pekařské vlastnosti přezdívá pšenice celiaků. Má vysoký podíl kvalitních bílkovin, které se svým složením přibližují kvalitě živočišné bílkoviny a proto je čirok vhodný také pro vegetariány a vegany.

Mouka ze zemních mandlí – šáchorová (100% mleté hlízy šáchoru jedlého) - mouka se vyrábí z podzemních hlízek, které mají lahodnou, lehce nasládlou mandlovo-lískooříškovou chuť a vzhledově připomínají seschlé lískové ořechy. Chuťově zcela nahradí mleté ořechy, proto ji ocení zejména alergici na ořechy, kteří jí mohou využít jako náhražku. Hlízky mají vysoký podíl vlákniny, dále obsahují rutin a především draslík, vápník a hořčík.

Jáhlová mouka (100 % mletá zrna loupaného prosa)– jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů, včetně železa. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Navíc jsou lehce stravitelné.

Vinné lívance

Hmotnost: 210 g
Značka: Petrusha Food
Vyrobeno v České republice