Dýňovo-konopné omelety

krab_dyn.png, 107kB

Bezlepková směs na přípravu omelet s dýňovou a konopnou moukou

Směs na přípravu omelet bez obsahu lepku, laktózy, vajec, škrobů, konzervačních látek a bez přidaného cukru a soli.

Použité suroviny svým složením významně obohatí Váš jídelníček díky přirozeně vysokému obsahu vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů.

Příprava je snadná. Stačí přidat mléko a dle potřeby vejce. Běžné mléko lze nahradit rostlinným. Výsledná neobvyklá chuť pokrmu Vás jistě zaujme.

Tip:

Hotové omelety skvělé chutnají s brynzou nebo jiným výrazným sýrem.

Složení:

  • Čiroková mouka hladká
  • Dýňová mouka 30%
  • Jáhlová mouka
  • Konopná mouka 10%

Proč tyto suroviny zařadit do jídelníčku

Dýňová mouka (100 % mleté výlisky semen tykve) – dýňová semínka jsou považována za nejlepší přírodní zdroj zinku. Obsahují i další důležité minerální látky jako selen, draslík, vápník, fosfor, mangan, železo a hořčík, dále pak vitamin A, D, E a vitamíny skupiny B.

Konopná mouka (100 % mleté výlisky semen konopí) – konopí má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Díky nízkému obsahu sacharidů je mouka vhodná i při nízkosacharidových dietách. Konopné semeno obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3 a omega -6.

Čiroková mouka (100% mletá zrna čiroku) - jedna z nejstarších obilovin. Čiroku se v USA pro jeho výborné pekařské vlastnosti přezdívá pšenice celiaků. Má vysoký podíl kvalitních bílkovin, které se svým složením přibližují kvalitě živočišné bílkoviny a proto je čirok vhodný také pro vegetariány a vegany.

Jáhlová mouka (100 % mletá zrna loupaného prosa) – jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Navíc jsou lehce stravitelné.


Dýňovo-konopné omelety

Hmotnost: 200 g
Značka: Petrusha Food
Vyrobeno v České republice